Sulu olan mercimek çorbası nasıl katılaşır?
Şimdi size sulu çorbalardan kaçınmanın püf noktalarını anlatacağız. Çorbanıza rendelenmiş veya çok ince kıyılmış patates ekleyebilirsiniz. Patatesler pişerken, içerdikleri nişasta sayesinde çorbanızı koyulaştıracak ve daha yoğun hale getirecektir.
Çok sulu olan çorba nasıl koyulaştırılır?
Çorbayı koyulaştırmak için bir tavada tereyağı ve unu kızartın. Kavrulmuş un ve tereyağı karışımını çorbaya ekleyin, karıştırın ve koyulaşana kadar pişirin. Çorbanın altını açıp fazla suyun yüksek ateşte buharlaşmasını sağlayabilirsiniz. Çorbaya patates ekleyip karıştırarak pişirebilirsiniz.
Mercimek çorbam koyu oldu ne yapmalıyım?
Koyu kıvamlı bir mercimek çorbası istiyorsanız çorbaya biraz kavrulmuş un ve tereyağı ekleyerek daha koyu kıvamlı bir çorba elde edebilirsiniz. Koyu kıvamlı bir çorba istemiyorsanız ve çorbanız yanlışlıkla koyu kıvamlı hale geldiyse çorbaya ideal kıvamı vermek için biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
Koyulaşan mercimek çorbası nasıl açılır?
Mercimek ve ezogelin çorbası bekletilince koyulaştığı için koyulaşınca üzerine kaynar su ilave edip bir süre daha pişirebilirsiniz.
Suyu fazla gelen çorbaya ne yapılır?
Durmak en iyisidir. Patates ekleyin. Çorbaları çok fazla suyla koyulaştırmanın en kesin yollarından biri, … 3. Yoğurt veya süt ekleyin. Bir sonraki yöntem sadece çorbayı kurtarmakla kalmaz, aynı zamanda daha lezzetli hale getirir!… Çeşitli tahıllar ekleyin. … 5. Un veya ekmek ekleyin.
Mercimek çorbası durdukça koyulaşır mı?
👉Mercimek çorbası bekletildiğinde koyulaşan bir çorbadır. Böyle bir durumla karşılaşırsanız yarım su bardağı veya yarım su bardağı sıcak su ekleyip bir süre pişirin.
Çorba katılaşması için ne yapmalı?
PATATES, PİRİNÇ VEYA MAKARNA KULLANIN. Ayrıca patates, pirinç, makarna ve nohut gibi malzemeler de çorbaların kıvamını koyulaştırmada oldukça etkilidir. Pirinci pişirerek, patatesleri haşlayarak veya fırınlayarak veya hatta bayat ekmeği çorbanıza ekleyerek kullanabilirsiniz.
Mercimek çorbasına nişasta konur mu?
Mercimek çorbası tarifi için malzemeler: 4 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı un. 2 yemek kaşığı mısır nişastası10 Mart 2017
Mercimek çorbasına un kavrulur mu?
Bu tarifte soğan, un ve salça önce güzelce kavrulur, diğer malzemeler eklenir ve çorba pişmeye bırakılır. Eğer un sevmiyorsanız bunun yerine patates kullanabilirsiniz; un ve patates çorbayı koyulaştırır.
Mercimek çorbası neden koyu olur?
Mercimek çorbası, ana malzemesi mercimek olan bir çorbadır; vejetaryen olabilir veya et içerebilir ve kabuklu veya kabuksuz kahverengi, kırmızı, sarı, yeşil veya siyah mercimek kullanır. Kabuklu sarı ve kırmızı mercimekler pişirildiğinde parçalanır ve koyu bir çorba üretir.
Koyu olan çorba nasıl açılır?
Çorbanız çok koyu olursa bir miktar sıcak su ile açabilirsiniz.
Mercimek çorbası neden sulu olur?
Mercimek çorbası sadece çok fazla su eklerseniz değil, çok fazla yağ eklerseniz de akışkan bir kıvama gelebilir. Dahası, daha az mercimek ekler ve püre haline getirirseniz çorbanız daha da sulu olacaktır.
Mercimek çorbası kaynadıkca koyulaşır mı?
Öncelikle bir çözüm tabii ki çorbayı pişirerek koyulaştırmak. Pişirildiğinde içindeki su buharlaşır ve çorbanın kıvamı koyulaşır.
Mercimek çorbası neden sulu olur?
Mercimek çorbası sadece çok fazla su eklerseniz değil, çok fazla yağ eklerseniz de akışkan bir kıvama gelebilir. Dahası, daha az mercimek ekler ve püre haline getirirseniz çorbanız daha da sulu olacaktır.
Mercimek çorbası dolapta katılaşır mı?
Eğer mercimek çorbasının kıvamı buzdolabında koyulaşmış veya sertleşmişse, istediğiniz kadar çorba alıp başka bir tencerede sıcak su ilavesiyle ısıtabilirsiniz. Buradaki en önemli püf noktası, buzdolabına koyduğunuz mercimek çorbasını tamamen ısıtmamaktır.
Mercimek çorbasına un katılır mı?
Kavurduktan sonra unu ekleyin. Topaklanmaması için unu bir çırpma teli ile karıştırın. Unun erimesi için tavuk suyunu ekleyin. Karıştırdıktan sonra yıkanmış ve süzülmüş sarı mercimekleri ve sıcak suyu ekleyin.